Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Predsjednica Udruge Studio B Nikolina Jureković, jučer je, 22. veljače sudjelovala na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli besprovatnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ za projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“. Svečanost je održana u Zadru u Domu zadarske županije. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Područje provedbe projekta su Općina Vrbje i Općina Davor, odnosno naselja Bodovaljci i Orubica, koje se prema indeksu razvijenosti svrstavaju je najnerazvijenija područja Republike
Hrvatske.

Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za minimalno 20 starih i nemoćnih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju za gerontodomaćice, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti. Projekt će se provoditi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod. Tijekom projekta udruga će redovito obaviještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža i naše službene web stranice.

Ovo je prvi projekt koji je Udruga Studio B prijavila na natječaj iz Europskog socijalnog fonda i ponosni smo na činjenicu da su provedbena tijela u sustavu upravljanja ESI fondovima ocijenili projektnu prijavu s ukupno 106 od maksimalnih 110 bodova. Nadamo se da ćemo u narednom razdoblju biti jednako uspješni s prijavom i provedbom projekata koji će izravno utjecati na povećanje kvalitete života ljudi na području cijele općine Vrbje i šire okolice. Ovim projektom doprinosimo razvoju lokalne zajednice, smanjenju nezaposlenosti među najmarginaliziranijim skupinama na tržištu rada i prevenciji institucionalizacije naših starijih sugrađana. Također, projektom obuhvaćamo jednu od naših primarnih ciljnih skupina – žene u ruralnom području, te im omogućujemo stjecanje novih znanja, vještina i radnog iskustva, sve kako bi doprinijeli povećanju kvalitete njihova života i cjelokupnom razvoju lokalne zajednice!