Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

U sklopu projekta “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu” tijekom mjeseca lipnja proveli smo značajan broj pripremnih aktivnosti.

Korisnice su prošle kroz zadnji tjedan praktične nastave, te uspješno položile završni ispit za gerontodomaćice, nakon čega je sredinom mjeseca održana svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju u prostoru naše udruge. Edukacija je provedena u Pučkom otvorenom učilištu AMC, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Početkom mjeseca korisnicama su uručeni bicikli kako bi im olakšali obavljanje posla. Korisnice su izrazile oduševljenje dobivenim biciklima i sigurne su kako će im obilaženje korisnika biti olakšano.

Krajem mjeseca održan je završni pripremni sastanak prije početka zapošljavanja. Na tom sastanku korisnicama su dodijeljene i majice s logom projekta kako bi na taj način osigurali vidljivost projekta i prepoznatljivost u zajednici.

S početkom srpnja naše korisnice započinju s pružanjem usluge pomoći u kući za 20 krajnjih korisnika na području Bodovaljaca i Orubice. Sigurni smo kako će ova socijalna usluga biti odlično prihvaćena u zajednici te doprinijeti povećanju kvalitete života odabranih krajnjih korisnika.

Podsjetimo, „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ je projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava, odobren kroz otvoreni trajni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“.