Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B”, u partnerstvu s Općinom Davor, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška od 22. veljače 2019. godine provodi projekt “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”, UP.02.1.1.05.0291.

Uslijed situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, a sukladno uputama nadležnih tijela, aktivnosti na projektu su se od sredine ožujka obavljale u izmijenjenom obliku manjeg obuhvata, poštujući pritom sve propisane mjere zaštite kako zaposlenica, tako i naših krajnjih korisnika_ica.

Projektni tim je pozorno pratio situaciju na terenu, i u svakodnevnim online sastancima između koordinatorice i zaposlenica planirao prilagodbu provedbe aktivnosti sukladno potrebama korisnika uz poduzimanje mjera opreza. Nakon nešto više od mjesec dana takvog rada možemo reći kako smo uspješno prevladali novonastale izazove i kako se usluga obavljala na zadovoljavajući način.

Također, ovim putem obavještavamo naše korisnike kako smo nakon održanog sastanka projektnog tima došli do zaključka kako ćemo od 5. svibnja proširiti opseg pružanja usluga, a uzevši u obzir izvrsnu epidemiološku situaciju na području naše županije, a naročito na području dvije općine gdje se projekt provodi, u kojima nije bilo nijednog slučaja zaraze; te uzevši u obzir već započeto popuštanje različitih mjera.

Pri proširivanju opsega pružanja usluga poduzet ćemo sve potrebne mjere zaštite; naše će zaposlenice koristiti zaštitnu opremu i dezinficijense; a od krajnjih korisnika_ica ćemo zatražiti suglasnost za obavljanje usluge; kako bismo na taj način zaštitili i naše korisnike_ice i naše gerontodomaćice.

Podsjetimo, ovaj projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.806,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Provedba projekta traje od veljače 2019. godine do kolovoza 2021. godine.