Udruga Studio B

U sklopu projekta “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu” UP.02.1.1.05.0291, odobrenog kroz natječaj Zaželi – program zapošljavanja žena, prvog srpnja su potpisani ugovori o radu s četiri korisnice, te su žene započele s radom!

Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za 20 starih i nemoćnih korisnika na području Bodovaljaca i Orubice, odnosno općina Vrbje i Davor, koji su odabrani u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška. Krajnji korisnici, njih 10 u Bodovaljcima i 10 u Orubici, su iznimno zadovoljni pruženom uslugom. Prvi tjedan rada korisnice su provele u upoznavanju s krajnjim korisnicima usluge pomoći u kući, ispitivanju njihovih potreba te usklađivanju rasporeda obilaženja, te obavljanju svakodnevnih poslova i druženju.

Sve su zaposlene žene prošle edukaciju za gerontodomaćice, čime osiguravamo i mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti. Također, ženama su uručeni i bicikli kako bi lakše obilazile korisnike i obavljale posao.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, dok će korisnice pružati uslugu 24 mjeseca.

Sigurni smo kako će provedba ovog projekta rezultirati povećanjem kvalitete života, kako krajnjih korisnika, tako i zaposlenih žena. Vjerujemo kako će ovaj projekt imati pozitivan utjecaj na zajednice u kojima se provodi, te kako ćemo svojim primjerom potaknuti i druge institucije na našem području na aktivnije uključivanje u provedbu EU projekata.