Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja 2019. zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika.

Ovaj mjesec navršili smo godinu dana pružanja usluge pomoći u kući krajnjim korisnicima_icama. Nakon što smo prethodni mjesec proveli vrednovanje kvalitete provedbe usluge koje je, podsjećamo, ocijenjeno izvrsnim; ovaj smo mjesec pitali korisnice kako su one same zadovoljne poslom i što im se najviše sviđa.

Tako nam je Dragica Gregorić rekla kako je njoj super raditi na ovom radnom mjestu i jedno veliko iskustvo družiti se sa starijima i nemoćnima, a najveće zadovoljstvo joj je kad joj kažu da im je kao kćer. Lidija Konjević, koja je sredinom ovog mjeseca otišla na novo radno mjesto na kojem joj želimo puno sreće, rekla je kako je njoj bilo jako lijepo. Rad na projektu smatra prelijepim novim iskustvom, uz spoznaju da činiš jedno jako dobro djelo pomagajući onima kojima je to stvarno potrebno a ujedno dobiješ priliku za zapošljavanje žena u teško zapošljivoj skupini. Njihova kolegica Dubravka Burazović složila se s onim što su ostale korisnice rekle, te napomenula kako je provedba ovog projekta na opće zadovoljstvo i krajnjim korisnicima_icama i zaposlenicama.

Kako bismo obilježili godinu dana rada s našim korisnicama nakon redovnog sastanka sa svim korisnicama koje su bile, odnosno koje su još uvijek uključene u ovaj projekt, održali smo malu proslavu uz tortu.

Ovaj mjesec zaposlena je nova korisnica, Štefanija Gerhard iz Bodovaljaca, koja će pružati uslugu pomoći u kući za 5 krajnjih korisnika_ica. Svi su je korisnici_ice primili_e otvorenih ruku, a mi joj želimo puno uspjeha u radu.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.