Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga Studio B je na upravo održanoj Skupštini Mreže mladih Hrvatske jednoglasno primljena u kandidacijsko članstvo Mreže!

Skupština je održana 10. i 11. svibnja u Zagrebu, a našu je Udrugu predstavila predsjednica Nikolina Jureković. U službenom dijelu programa predstavili smo rad Udruge u protekle dvije godine s naglaskom na projekte i aktivnosti usmjerene mladima, te na aktivnosti koje provodimo u lokalnoj zajednici; dok smo u neformalnom dijelu razmijenjivali kontakte i iskustva dobre prakse, pri čemu je druge članice najviše zanimala provedba projekta “Ženski aktivni razvojni Centar” i pristup korišten u podizanju aktivnog sudjelovanja ove demografske skupine u zajednici.

Mreža mladih hrvatske okuplja nevladine udruge mladih i za mlade koje su dobrovoljno pristupile Mreži, i to nacionalne saveze i lokalne udruge koje djeluju na području teritorija čitave RH. MMH je demokratski ustrojena, reprezentativna i inkluzivna te kao takva prepoznata u RH i međunarodno. MMH je nastala radi potrebe zajedničke suradnje među organizacijama mladih, unaprijeđenja međusobne komunikacije neovisno o programskom određenju, organizacijskom ustrojstvu i uz puno poštivanje svjetonazorske, nacionalne, spolne, vjerske ili kulturne opredijeljenosti ili pripadnosti mladih koje zastupanu ili zagovaraju, radi efikasnijeg i efektivnijeg zagovaranja interesa i potreba mladih u RH te radi partnerskog odnosa sa vlastima u kreiranju i provedbi politike za mlade.

U idućih godinu dana Udruga će biti kandidacijska članica, nakon čega se nadamo primanju u punopravno članstvo. Sigurni smo kako će članstvo u Mreži pridonijeti ostvarivanju naših ciljeva, misije i vizije. Također, vjerujemo kako ćemo našim iskustvom i znanjima doprinijeti radu Mreže kao aktivna članica.