Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Predsjednica naše udruge sudjelovala je na treningu pod nazivom “Transparentno i odgovorno upravljanje u OCD”. To je prvi trening održan u okviru projekta “Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo”, kojeg financira Europska unija.

Trening je održan u Zagrebu 4. prosinca 2018. s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva. Sudionici su imali priliku raspraviti i povećati znanje o upravljanju, rukovođenju, odgovornosti, transparentnosti i načelima dobrog upravljanja, različitim radnim procesima u OCD-ovima, podjeli upravljačkih, rukovodećih i izvršnih funkcija u OCD-ovima, procesu donošenja odluka, rješavanju uobičajenih problema u upravljanju te o transparentnim procedurama.
U okviru aktivnosti jačanja kapaciteta u općem upravljanju OCD-ovima, početkom 2019. godine slijedi trening o strateškom i projektnom planiranju u OCD-ovima, a zatim o financijskom upravljanju, nabavi i diversifikaciji financija, na kojima vjerujemo da ćemo također sudjelovati.

Udruga se uključila u aktivnosti ovog projekta kako bi na što bolji način vodili naše aktivnosti, te unaprijedili naše poslovanje. Također, vjerujemo kako će sudjelovanje u ovom projektu dovesti do novih partnerstava i kontakata koji će dovesti do novih aktivnosti korisnih za razvoj lokalne zajednice.