Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od srpnja provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

U prosincu je održana sedma edukacija – “Organizacijske vještine” koju je održao profesor Krunoslav Pecarić.

Nakon održane edukacije sudionici_ice su stekli iskustvo u organizacijskom procesu, naučili važnost međusobne organizacije, upoznali načela organizacijskih vještina, naučili razlikovati i prepoznati dobru i lošu organizaciju, upoznali prednosti kvalitetne organizacije te razvili vještine na tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj razini organiziranja.

Sudionici_ice su edukaciju ocijenili izvrsnom, s ukupnom ocjenom 4.71 od 5. Kao najvažnije informacije koje su upamtili na edukaciji sudionici_ice izdvajaju načine, pravila i primjerene dobre organizacije te ističu da su im se svidjeli primjeri koje mogu povezati sa svojim životom i metoda “Samo minuta”. Također, vježba popunjavanja tjednog, mjesečnog i godišnjeg plana organizacije osobnog; zamišljenog i/ili stvarnog života omogućila im je uvid u stečena znanja i vještine će koristiti u svakodnevnom životu te pri uključivanju na tržištu rada.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem.