Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” od početka srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

U svibnju je održana neformalna edukacija “Životne vještine”.

Na neformalnoj edukaciji “Životne vještine” sudionici_ce su se upoznali_le s pojmom osnovnih životnih vještina kao što su sposobnost donošenja odluka, sposobnost rješavanja problema,kreativno i kritičko mišljenje, komunikacija i interpersonalne vještine, samosvijest, empatija, sposobnost prepoznavanja i izražavanja emocija i odgovarajućeg reagiranja u stresnim situacijama. Također, ove životne vještine pripremili su naše sudionike za neovisan i produktivan život u društvu, suočavanje u odnosima s drugima i kako sprječiti usvajanje neprikladnih ili rizičnih ponašanja. Tijekom praktičnog dijela edukacije, sudionici su imali priliku primijeniti stečeno znanje iz prvog dijela programa kroz nekoliko vježbi.

Edukacija je ocijenjena izvrsno – 5 od 5!  Svi elementi su dobili čistu peticu, a sudionici_ice izdvajaju sposobnosti donošenja odluka, rješavanja problema te timskog rada. Nakon evaluacije je uslijedila podjela potvrda o sudjelovanju na edukaciji.