Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” od početka srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

U siječnju je održana neformalna edukacija “Razvoj informatičkih vještina”.

Na neformalnoj edukaciji “Razvoj informatičkih vještina” sudionici_ce su se upoznali_le s osnovama obrade fotografije gdje su preuzimali fotografije sa interneta uz obraćanje pažnje na autorska prava, rezali fotografije na željenu dimenziju i format, manipulirali orijentacijom fotografije te njihovom ekspozicijom, svjetlinom, kontrastom, bojama te naposljetku izvezli uređene fotografije u odgovarajućem formatu. Za samostalni zadatak su imali obraditi četiri fotografije po slobodnom izboru i izvesti ih u formatu za objavu na društvenim mrežama. U drugom dijelu su sudionici_ce dodavali vizualne elemente na obrađene fotografije te se dotakli vođenja društvene mreže Instagram. Kroz ovu neformalnu edukaciju sudionici su također stekli iskustvo u radu na Microsoft Windows operativnom sustavu.

Edukacija je ocijenjena izvrsno – 5 od 5!  Svi elementi su dobili čistu peticu, a sudionici_ice izdvajaju stečeno znanje pisanja životopisa i molbe za posao, sposobnost korištenja office alata Word i Powerpoint te prezentiranje istih. Nakon evaluacije je uslijedila podjela potvrda o sudjelovanju na edukaciji.