Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od srpnja prošle godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

Edukaciju je održao profesor Krunoslav Pecarić. Na edukaciji su se sudionici upoznali s komunikacijskim preprekama, komunikacijskim vještinama te neverbalnom komunikacijom. Sudionici su se kroz praktične vježbe upoznali s neverbalnom komunikacijom, ali općenito s komunikacijom.

Ciljevi edukacije su bile razumjeti važnost dobre komunikacije u osobnom i profesionalnom životu; osvijestiti da je dobra komunikacija pretpostavka dobrih međuljudskih odnosa; upoznati se komunikacijskim vještinama i neverbalnom komunikacijom te razvijati komunikacijske vještine te vještine timskog rada.

Nakon edukacije, sudionici su stekli iskustvo u komunikacijskom procesu; naučili su važnost međusobne dobre komunikacije; spoznali su da svatko može imati različiti stil komunikacije, kao i da različite situacije traže različit stil komunikacije; naučili razlikovati i prepoznati dobru i lošu komunikacije te su sudionici naučili važnost međusobnog poštovanja u komunikaciji.

Sudionici su edukaciju ocijenili izvrsnom, s ukupnom ocjenom 4.81 od 5. Čistom peticom je ocijenjena organizacija edukacije, kvaliteta sadržaja, metode rada, vremenski raspored edukacije i angažman edukatora. Kao najvažnije ishode učenja, sudionici_ice izdvajaju važnost verbalne i neverbalne komunikacije, kontrolu emocija i komunikacijske vještine.