SvakiPojedinacČiniRazliku

“Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada” – održana neformalna edukacija “Pisanje životopisa i molbe za posao”

“Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada” – održana neformalna edukacija “Pisanje životopisa i molbe za posao”

Od početka srpnja prošle godine Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

U travnju je održana neformalna edukacija “Pisanje životopisa i molbe za posao” koju je održala edukatorica Mateja Šimunović. Ciljevi edukacije su bili: razumjeti važnost dobro napisanog životopisa i molbe za posao; razviti i poboljšati pismenu komunikaciju te prezentacijske vještine.

Na edukaciji sudionici_ice su dobili informacije o životopisu, stilovima pisanja, prezentiranju životopisa na društvenim mrežama te web stranice na kojima se nalaze oglasi za posao. Kroz vježbu “Rijeka učenja” sudionici_ice su naveli najvažnije događaje u svom životu te su uz pomoć navedene vježbe napisali životopis. Također, sudionici_ice su dobili informacije o molbi za posao te koja su najčešća pitanja na intervju za posao.

Nakon provedene evaluacije neformalne edukacije Pisanje životopisa i molbe za posao vidljivo je da je edukacija ocijenjena visokom ocjenom (4.9 od 5)! Čistom peticom su ocijenjeni organizacija edukacije, kvaliteta sadržaja edukacije, metode rada na edukaciji, vremenski raspored edukacije, angažman edukatora te kvaliteta komunikacije između sudionika i edukatora. Kao najvažnije naučeno, sudionici_ice izdvajaju dobre primjere životopisa, uređivanje životopisa, web stranice s oglasima za posao te poslovne društvene mreže.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.