Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” od početka srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

U siječnju je održana neformalna edukacija „Digitalni trening“.

Na „Digitalnom treningu“ sudionici_ce su se upoznali_le s programom Microsoft Word i njegovim mogućnostima, kao što su: uređivanje, izrezivanje, kopiranje i lijepljenje, tablice, fotografije i slično. Kao praktični dio, korisnici_ice su izradili_ile i uredile svoj životopis. Dok je u drugom dijelu edukacije predstavljen program Microsoft Powerpoint, program za izradu prezentacije. Sudionici_ice su se upoznali sa mogućnostima programa – umetanje, dizajn, prijelaze, animacije i dijaprojekciju. Zadataka za korisnike_ce je bio izrada i predstavanje prezentacije.

Edukacija je ocijenjena izvrsno – 5 od 5!  Svi elementi su dobili čistu peticu, a sudionici_ice izdvajaju stečeno znanje pisanja životopisa i molbe za posao, sposobnost korištenja office alata Word i Powerpoint te prezentiranje istih. Nakon evaluacije je uslijedila podjela potvrda o sudjelovanju na edukaciji.