Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ je prvog dana rujna započela s provedbom projekta pod nazivom „Roditeljski kompas“ koji je usmjeren razvoju roditeljskih kompetencija i poboljšavanju odnosa s djecom. Projekt teži osnaživanju roditelja u rješavanju problema i poticanju očeva na veću uključenost u obiteljski život.

Projekt će trajati do 30. lipnja 2024. godine, a partneri na projektu su Općina Vrbje i Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“. Projekt je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 12.605,00 €, a ukupna vrijednost projekta je 14.669,00€.

Specifični ciljevi projekta su:

– pružiti podršku roditeljima kroz osnaživanje njihovih roditeljskih kompetencija;

– osnažiti komunikacijske vještine roditelja s ciljem poboljšanja obiteljske dinamike;

– pružiti podršku roditeljima u rješavanju specifičnih pitanja i problema vezanih uz odgoj djece;

– doprinijeti promicanju ravnopravnog roditeljstva;

– potaknuti očeve na veću uključenost u obiteljskom životu i

– osnažiti roditelje u razumijevanju i upravljanju rizicima povezanim s korištenjem digitalne tehnologije.

Aktivnosti projekta su: „COOL roditelj“, „Razgovaraj i ti – savjetovalište za roditelje“; „Super tata – kampanja“; „Istraživanje o uključenosti očeva u obiteljskom životu“; „Digitalni kompas“ te „Moj tata – moj heroj“ – izložba.

Ovim putem pozivamo sve mlade da prate našu web stranicu udruge,  Facebook stranicu udruge i uključe se u aktivnosti projekta kao sudionici i volonteri!