Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga Studio B započela je provedbu aktivnosti u sklopu projekta “Šareni leksikon edukacije tolerancije”.

Prva aktivnost koja će se provoditi jest Klub za djecu i mlade. Klub će biti otvoren od 9. srpnja do 30. kolovoza u prostorima Društvenog doma u Bodovaljcima. Klub je namijenjen osmišljavanju i realiziranju radionica od interesa mladih za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, njihov sveobuhvatan i kvalitetan razvoj. Projektom je predviđena provedba filmskih večeri, dana društvenih igara, kreativnih i glazbenih radionica; te ostalih aktivnosti sukladno potrebama samih korisnika. Klub za djecu i mlade otvoren je djeci od 8 do 14 godina, te mladima od 15 do 29 godina iz naselja Bodovaljci, te ostalih naselja s područje općine Vrbje. Otvorenje Kluba održat će se u ponedjeljak, 9. srpnja, u večernjim satima. Svakako pratite našu web i Facebook stranicu za informacije o ovom događaju. Također, ovim putem pozivamo sve koji se žele volonterski uključiti u organizaciju aktivnosti Kluba da nam se jave putem web stranice, Facebook stranice ili nas posjete u Klubu. Cilj Kluba je osnaživanje mladih za uključivanje kao korisnika, volontera ali i kao izvoditelja programa,  te omogućavanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za vrijeme ljetnih praznika. Poseban naglasak stavljen je na podršku idejama/inicijativama/projektima mladih s ciljem njihova osnaživanja za sudjelovanje u zajednici te samoaktualizaciju.

Druga aktivnost, pod nazivom “Srcem do jednakosti” provest će se od 8. do 13. kolovoza 2018. Riječ je o petodnevnom ljetnom kampu za desetoro djece iz općine Vrbje koja će se održati u Starom gradu na otoku Hvaru. Svakoga dana obuhvatit ćemo različitu temu: 1. dan “Upcycling” radionice – stvaranje umjetničkih djela i iskoristivih stvari od starih materijala; 2. dan Likovne radionice – izrada likovnih djela različitim tehnikama na zadanu temu; 3. dan Sportske igre– održavanje različitih sportskih natjecanja (igre s loptom, trčanje, badminton); 4. dan Psihološke radionice – održavanje radionica na temu izgradnje samopoštovanja (Tko sam ja; asertivna komunikacija; samopouzdanje); 5. dan Scenski nastup – radionice glume, pjevanja i recitacije sa završnim nastupom u večernjim satima; 6. Dan putovanja. U aktivnosti će sudjelovati tri izvoditelja aktivnosti i jedan roditelj kako bi se osiguralo sigurno i poticajno okruženje za djecu.

Ovim putem pozivamo roditelje djece od 8 do 12 godina iz općine Vrbje da prijave svoju djecu za sudjelovanje u ovom ljetnom kampu. Napominjemo kako je sudjelovanje za djecu apsolutno besplatno, te im je osiguran prijevoz, smještaj, 3 obroka dnevno, te svi potrebni materijali. Kako bi osigurali zaštitu korisnika projekt snosi i troškove putnog osiguranja za djecu. Roditelji nas mogu kontaktirati putem e-maila: ured.studiob@gmail.com ili telefona 0917288236.

Treća aktivnost su radionice razvoja ključnih kompetencija koje će se provoditi od rujna do prosinca 2018. godine s učenicima osnovnih škola iz šireg novogradiškog područja.

Podsjetimo, projekt “Šareni L.E.T.” odobren je na javnom pozivu Zaklade “Hrvatska za djecu”, te će se provoditi do 31.12. ove godine. Projekt podupire i Općina Vrbje.