Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od 6. srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

Cilj projekta je identificirati 15 mladih osoba na području Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška, Vrbje, Staro Petrovo Selo i okolne općine) koje pripadaju skupini NEET osoba, te ih obrazovati i ojačati za aktivno sudjelovanje.

Ovaj tjedan je održana neformalna edukacija „Osobni branding“. Kroz edukaciju, sudionice su stekle znanje o izgrađivanju osobnog brandinga, alata za izradu osobnog brandinga, povezanost osobnog brenda i društvenih mreža; načine predstavljanja drugim ljudima te kako dati izjavu u javnosti. Sudionice su stečeno znanje pokazali kroz praktičnu vježbu intervjua za posao. Sudionice su bile zainteresirane za temu, a shvatili su važnost teme osobnog brandinga u svakodnevnom  i profesionalnom životu. Kroz edukaciju, sudionice su stekle znanje i vještine komunikacije, medijskog nastupa te stvaranje vlastite slike o sebi, a sve su to važne vještine za razvoj osobnog brenda.

 

Nakon provedene evaluacije, vidljivo je da su je sudionice ocijenile visokom ocjenom – 5 od 5! Ocjenom 5.0 su ocijenjeni angažman edukatora, kvaliteta komunikacije među sudionicima te trening u cijelosti.

Sve sudionice navode da bi ovu edukaciju preporučile svojim vršnjacima i kolegama te su izrazili zadovoljstvo edukacijom. Smatraju da će im vježba pomoći u budućem položaju na tržištu rada.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.