Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od 6. srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

U studenom je održana neformalna edukacija „Izrada akcijskog plana potrage za poslom“. Ciljevi edukacije su bili: promisliti i definirati vlastite kompetencije potrebne za uključivanje u tržište rada; predstaviti proces traženja posla, te oblike zapošljavanja i samo-zapošljavanja te prepoznati vlastite potrebe i potrebe tržišta.

Sudionici_ice su rješavali nekoliko testova o osobnostima, vještinama i radnim vrijednostima te su kroz simulaciju umrežavanja naučili kako tražiti posao u neformalnom okruženju. Sudionicima_icama je predstavljen proces traženja posla u moderno doba, te što mogu očekivati prilikom prijave. Poseban naglasak je stavljen na važnost umrežavanja.

Ukupna ocjena edukacije je 5 od 5! Svi elementi su ocijenjeni visokom peticom te sudionici_ice navode da su stekli znanja o alatima za prolazak posla, spoznali svoje vještine te da su naučili izraditi akcijski plan potrage za poslom.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

Cilj projekta je identificirati 15 mladih osoba na području Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška, Vrbje, Staro Petrovo Selo i okolne općine) koje pripadaju skupini NEET osoba, te ih obrazovati i ojačati za aktivno sudjelovanje.