SvakiPojedinacČiniRazliku

Održana neformalna edukacija “Izrada akcijskog plana potrage za poslom”

Održana neformalna edukacija “Izrada akcijskog plana potrage za poslom”

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od 6. srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

U studenom je održana neformalna edukacija „Izrada akcijskog plana potrage za poslom“. Ciljevi edukacije su bili: promisliti i definirati vlastite kompetencije potrebne za uključivanje u tržište rada; predstaviti proces traženja posla, te oblike zapošljavanja i samo-zapošljavanja te prepoznati vlastite potrebe i potrebe tržišta.

Sudionici_ice su rješavali nekoliko testova o osobnostima, vještinama i radnim vrijednostima te su kroz simulaciju umrežavanja naučili kako tražiti posao u neformalnom okruženju. Sudionicima_icama je predstavljen proces traženja posla u moderno doba, te što mogu očekivati prilikom prijave. Poseban naglasak je stavljen na važnost umrežavanja.

Ukupna ocjena edukacije je 5 od 5! Svi elementi su ocijenjeni visokom peticom te sudionici_ice navode da su stekli znanja o alatima za prolazak posla, spoznali svoje vještine te da su naučili izraditi akcijski plan potrage za poslom.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.

Cilj projekta je identificirati 15 mladih osoba na području Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška, Vrbje, Staro Petrovo Selo i okolne općine) koje pripadaju skupini NEET osoba, te ih obrazovati i ojačati za aktivno sudjelovanje.