SvakiPojedinacČiniRazliku

Mladi u srcu – provedba projekta

Mladi u srcu – provedba projekta

Udruga Studio B je u lipnju započela s provedbom projekta „Mladi u srcu“ koji je odobren na Javnom natječaju za financiranje programa/projekata udruga iz zdravstva, socijalne skrbi i brige za hrvatske branitelje s područja Brodsko-posavske županije za 2021. godinu. Projekt će trajati do 31. prosinca 2021. godine.

Od početka projekta kontinuirano se provode aktivnosti u sklopu Kluba 50+ u kojemu su sudionici dobili priliku za organizirano provođenje slobodnog vremena. Organizirane su kreativne radionice te kartaške i društvene igre. Do sada smo okupili 15 sudionika_ica!

U sklopu aktivnosti „Živjeti zdravo“ dva puta mjesečno se održava grupno vježbanje, a održane su i dvije grupne šetnje u srpnju i rujnu čime korisnici povećavaju svoju tjelesnu aktivnost, ali im se i povećava psihofizičko zdravstveno stanje. U sklopu navedene aktivnosti održano je i predavanje Zdrava prehrana kojega je održala Anita Dautović, prvostupnica prehrambene tehnologije. Predavačica je objasnila sudionicima što je zdrava prehrana odnosno nezdrava, kako sastaviti jelovnik, ali je i podijelila svoja stručna znanja iz nutricionizma.

 

U kolovozu je održana volontoreska aktivnost u kojemu su se 7 korisnica projekta uključile u obilježavanje Dana općine Vrbje i ispekle tradicionalne slastice za svečani domjenak koji je organizirala Općina Vrbje. Volontersku akciju je razvila Valentina Stojaković, a volonterke su same odredila cilj i metode provođenja akcije.

Tijekom kolovoza i rujna održano je „Digitalno doba – radionice razvoja informatičke pismenosti“ na kojima smo okupili 15 sudionika_ica. Teme radionica su bile: „Osnove rada na računalu“, „Internet“, „Elektronička pošta“, „Društvene mreže“ te „Sustav E-građani“. Nakon provedene evaluacije, vidljivo je da su sudionici radionici ocijenili izvrsnom (4.94 od 5). Ocjenom 5.0 su ocijenili radionice „Internet“ i „Društvene mreže“. Predavač Boris Lekić je ocijenjen čistom peticom!

Ovim putem pozivamo sve osobe starije životne dobi da prate našu web stranicu i Facebook stranicu udruge  i uključe se u aktivnosti projekta kao sudionici i volonteri!