Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od početka svibnja ove godine provodi projekt pod nazivom „Manjinska mladinoteka“. Nositelj projekta je slovenska organizacija Zavod Burja, a uz našu udrugu projektni partneri su i slovenski Centar za mlade Ruše (CEZAM Ruše), te Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Srbija.
Projekt je odobren od strane Europske Komisije, u sklopu Ključne akcije 2 Strateška partnerstva, unutar Erasmus+ programa. Isti će trajati od svibnja ove godine do rujna 2020 godine.

U skopu projekta, u suradnji s nositeljem projekta, organizirana je izrada intelektualnih rezultata kroz snimanje kratkog filma u našoj organizaciji o radu s mladima, s naglaskom na mlade s manje mogućnosti. Snimanje je organizirano proteklog vikenda, od 28. do 29. rujna, u našoj organizaciji. Osoba zadužena za izradu ovih filmova je priznati redatelj s dugogodišnjim iskustvom Branko Ištvančić.

U snimanju su sudjelovale zaposlenice udruge, te mladi iz naše organizacije. Bilo je riječi o uključivanju mladih, prepoznavanju njihovih potreba, motiviranju, suradnji s drugim organizacijama, te općenito radu udruge.

Uskoro krećemo u provedbu projektnih aktivnosti usmjerenih daljnjem razvoju intelektualnih rezultata našeg projekta kroz radionice s 10 mladih osoba; od čega većine s manje mogućnosti.

Vjerujemo da će razmjena dobre prakse i kreiranje novih alata omogućiti stjecanje značajnog operativnog kapaciteta naše organizacije, kroz stjecanje novih znanja i vještina; te povećati vidljivost našeg rada na međunarodnom nivou.