Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Erasmus+ razmjena mladih pod nazivom “Let me think about it” tijekom koje 36 sudionika iz 6 europskih zemalja razvija vještine kritičkog mišljenja trenutno je na sredini provedbe.

Podsjetimo, projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Rietavo atviras jaunimo centras iz Litve, Medias-Spekter iz Slovenije, Ticket2Europe iz Španjolske, Belen Kaymakamligi iz Turske i Positive Impact Center iz Poljske.

Sudionici su u dosadašnjem tijeku provedbe obradili teme razvoja kritičkog mišljenja, interkulturalnog učenja, razvijanja i iznošenja argumenata, razvoja kreativnosti i izrade serije foto-priča koristeći tehniku PhotoVoice-a.

U daljnjem tijeku provedbe aktivnosti mladi će razviti radionice koje će održati s učenicima novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole, te Industrijsko-obrtničke škole. Također, obradit će temu Erasmus+ programa i razvoja projektnih ideja, te očekujemo stvaranje novih projektnih prijedloga koji će nastati kao follow-up ovog projekta.

Na kraju provedbe aktivnosti čeka nas reflekcija o stečenim ishodima učenja kroz YouthPass, te vrednovanje procesa učenja i same provedbe razmjene.

Vjerujemo kako ćemo ovim projektom potaknuti mlade na korištenje metoda kritičkog mišljenja od najranijih faza odrastanja i otvorenost ka efikasnijim načinima rješavanja konflikata, te doprinijeti ubrzanjavanju učinkovitih obrazovnih reformi.