Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Članovi naše udruge Štefan i Boris sudjelovali su od 30. rujna do 2. listopada na treningu INFO ZUM, u organizaciji Regionalnog Info centra za mlade Osijek, namijenjenog članovima udruga mladih i za mlade. Trening je sadržavao opće informacije o području rada s mladima, trenutnom društvenom okviru za organizirani rad s mladima, informiranju mladih, motivaciji i uključivanju mladih te financiranju udruga kroz pozive i natječaje.

Tijekom treninga stekli smo nova znanja i vještine potrebna u radu s mladima, Također, upoznali su se s metodama i modelima rada s mladima, suradnji i umrežavanju u zajednici te komunikaciji s mladima. Neke od metoda korištene tijekom treninga su: izrada osobnog znaka pomoću lista papira i markera; izrada osobne iskaznice udruge; crtež sebe kao radnika s mladima; mapiranje i analiza suradnika/partnera kroz Paukovu mrežu te vježba sastavljanja poziva na radionicu/događaj.

Na treningu je bilo prisutno 10 predstavnika udruga mladih i za mlade iz 5 županija iz regije Slavonije i Baranje, a to su Kulturna udruga Kreda iz Suhopolja, Karašicka Republika iz Belišća, Udruga Oppidum iz Požege, Kutjevačka udruga mladih, Mirovna grupa mladih Dunav – YPGD iz Vukovara te Boris i Štefan iz naše udruge.


Boris nam je o svom sudjelovanju rekao:

Trening mi je pomogao u produbljivanju dosadašnjeg znanja o radu s mladima. Posebno bih izdvojio naučene osobine dobrog radnika s mladima te komunikaciju odnosno motivaciju mladih na aktivnosti. Cilj treninga je ostvaren, a stečeno iskustvo uvelike će mi pomoći u budućem radu.


Ovim putem se zahvaljujemo Regionalnom Info centru za mlade Osijek te trenerici Ireni Mikulić na izvrsnoj organizaciji treninga i vremenu provedenom u prekrasnom ambijentu