Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

#H+Talks je serija tekstova sudionika razmjene mladih “Health+ talks” o svom iskustvu i dojmovima s razmjene. U ovom članku donosimo vam priču hrvatske sudionice projekta, Anite. Enjoy 🙂

NAKON PROJEKTA ERASMUS POSTAT ĆEŠ SKROZ ENTUZIJASMUS

Mladi ste, željni zabave, upoznavanja, dobrog druženja, učenja i stvaranja predivnih uspomena? Erasmus+ je prava stvar za vas! Ukratko ću vas provesti kroz svoje iskustvo sudjelovanja u projektu Erasmus+ u kojemu smo razgovarali o mentalnom zdravlju.
Na projekt sam upala sasvim slučajno. Učlanila sam se u Udrugu Studio B te me njihova članica pitala želim li sudjelovati u projektu. Hvala Nikolina, to je bila moja najjača odluka u životu. Iskreno, nisam znala što me čeka ali sam bila preuzbuđena i jedva sam dočekala prvi dan projekta. Našla sam se među 30 mladih ljudi iz različitih država širom svijeta. Novu Gradišku posjetili su mladi iz Švedske, Litve, Danske, Španjolske, Grčke. Kroz cjelodnevno druženje (da, stvarno smo se družili cijeli dan) razgovarali smo, radili i dijelili ideje na engleskom jeziku. Radili smo i pričali po cijele dane, pa čak i partijali, 7 dana za redom. Imali smo razne radionice, stalno bi se dijelili u grupe te tako surađivali s različitim osobama svaki dan, zbližavali se i upoznavali sve više. Mogu reći da sam upoznala stvarno predivne osobe, s nekima sam još uvijek u kontaktu iako je projekt završio.

Radili smo na principu neformalnog učenja, dakle, sve što radite u školi, na projektu to nećete raditi. Nitko se neće ljutiti na vas ako kažete nešto krivo, jer krivih odgovora jednostavno nema. Poanta svega je biti kreativan, vedar i pridonijeti timskom radu jer se većina zadataka odvija u timu. Naučila sam hrpu činjenica koje su vezane za mentalno zdravlje, što će mi u budućnosti itekako dobro doći što u razgovoru sa drugim ljudima tako i u razgovoru sa sobom (heh).
Hvala Udruzi Studio B koja je omogućila svaki hvale vrijedan projekt u ovom malom gradu te dopustila nama mladima da pokažemo koliko smo kreativni i snalažljivi. Ovo je bio moj prvi, ali sigurno ne i zadnji put da sudjelujem u projektu. Stoga, tko god se želi pridružiti našoj maloj, veseloj ekipici, slobodno neka se javi. A mi kao i uvijek, pamtit ćemo sve divne trenutke koji su se dogodili, i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte.