Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Članovi i suradnici naše udruge sudjelovali su na Erasmus+ stručnom osposobljavanju pod nazivom “Focusing on learning through non formal methods” koji se održao u Turskoj, gradu Canakkale od 19. do 27. studenog.

Ovaj je projekt bio usredotočen na potrebe zapošljavanja i socijalnog uključivanja mladih osoba s invaliditetom, s naglaskom da upravo mladi trebaju biti uključeni u društveno okruženje s ciljem rješavanja problema. Projekt je težio podizanju svijesti i utjecaja na sustave potpore za tržište rada, lokalnih uprava i mladih s teškoćama u razvoju. S ciljem profesionalnog i društvenog razvoja te zapošljivosti sudionika; projekt je težio i povećanju kapaciteta osoba i institucija koje rade s mladima s invaliditetom u uključenim zemljama, kroz podržavanje raznih europskih strategija.

Tijekom treninga stekli smo nove vještine i znanja potrebne u radu s mladima, naročito onima s različitim poteškoćama. Također, upoznali smo se sa sustavom funkcioniranja profesionalnog rada s mladima kroz sastanak s predstavnicima turskog Ministarstva za mlade i sport, te stekli uvid u to kako je organizirana podrška mladim osobama s invaliditetom.

Na projektu je sudjelovalo ukupno 34 sudionika iz Bugarske, Grčke, Italije, Litve, Rumunjske, Slovenije Hrvatske i Turske. Hrvatski tim predstavljali su Nikolina i Paolo iz naše udruge, te Josip i Davor iz partnerskih organizacija. Ovim putem se zahvaljujemo “Entreprenurship community Canakkale” i treneru Gökhan Keleş na izvrsnoj organizaciji treninga i vremenu provedenom u prekrasnom ambijentu