Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Zaposlenik naše Udruge i član upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske je u srpnju bio na treningu “Scoring a Youth Goal: Do’s and Dont’s” koji se održao u Zadru.
Trening je dio Erasmus+ projekta “How to score a Youth Goal” koji je organizirala Mreža mladih Hrvatske. Cilj navedenog projekta je potaknuti mlade na uključivanje u nacionalnu i europsku politiku, a sudionici su naučili sve o Europskoj strategiji za mlade, politikama za mlade i zagovaranju mladih. Sudionici_ice treninga su bili predstavnice i predstavnici nacionalnih vijeća za mlade iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke, Španjolske i Portugala.

Podsjetimo, Europski ciljevi za mlade se temelje na stavovima i mišljenjima više od 50 tisuća mladih iz zemalja Europske unije predstavljaju viziju Europe onakvu kakvu žele mladi. Postoji 11 ciljeva, a to su: povezivanje Europske unije s mladima; ravnopravnost svih rodova; inkluzivna društva; informacije i konstruktivni dijalog; mentalno zdravlja i dobrobit; poticaj mladima iz ruralnih sredina; kvalitetni poslovi za sve; kvalitetno učenje; prostor i sudjelovanje za sve; održiva zelena Europa te organiziranje mladih i europski programi.

U kolovozu je prostoru Udruge Studio B održana diseminacija navedenog treninga. Na radionici je sudionicama i sudionicima predstavljen trening, opisan program Erasmus+ te su predstavljeni ciljevi za mlade. Sudionice i sudionici su naveli ciljeve za koje oni smatraju da su njima najbitniji, a najviše njih je odabralo poticaj mladima iz ruralnih sredina te kvalitetno učenje. Potom se raspravljalo o aktivnostima na kojima bi sudionici radionice voljeli sudjelovati, a koji su povezani s ciljevima za mlade.
Ovim putem se zahvaljujemo trenerici i treneru “Scoring a Youth Goal: Do’s and Dont’s” treninga i sudionicama i sudionicima diseminacijske radionice.