Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Zaposlenici naše udruge su sudjelovali na Erasmus+ projektu pod nazivom “Digital skills for NEETS“. Nositelj projekta je Udruženje Svetlost iz Srbije, dok uz nas, u projektu sudjeluju i organizacije iz Albanije, Italije, Makedonije, Španjolske, Rumunjske, Bugarske i Belgije. Udruženje Svetlost je neprofitna organizacija koja je posvećena poboljšanju položaja mladih i poboljšanju kvaliteta života u gradu Šapcu. Od osnivanja posvećena je rastu pozitivnih i kreativnih kapaciteta. Multimediji, umetnost i kultura su najčešći načini koje primenjuju u komunikaciji, animiranju, edukaciji i akciji sa mladima i za mlade. Do sada su organizirali preko 30 europskih projekata, bili partneri na više od 100 i organizirali različite omladinske i kulturne događaje. 

Digital skills for NEETs je osmišljen za uvođenje posebnog treninga za neformalno i informalno obrazovanje koji kombinira digitalne alate kao što su web platforme, poslovni softver i mobilne aplikacije, čime bi se obogatile digitalne kompetencije youth workera odnosno sudionika Mobilnosti za radnike sa mladima. Provedena edukacija imala je za zadatak naučiti nas kako pronaći, obraditi i kreirati digitalni sadržaj, te kako stečeno praktično znanje podijeliti s mladima s kojima radimo. Digitalno poduzetništvo mladih osoba u političkoj agendi EU-a služi kao sredstvo borbe protiv nezaposlenosti i socijalne isključenosti, kao i poticanje inovativnosti među mladima. Europske vlade trebale bi se usredotočiti na razvoj digitalnih kompetencija kod NEET-ova jer iza njih stoji industrija u procvatu u kojoj mogu pronaći smislena i dobro plaćena radna mjesta. Na taj će način digitalni sektor imati pristup većem broju talenata kako bi pokrio svoje potrebe za ljudskim resursima za različite pozicije. Ulaganjem u digitalne vještine NEET-ovi mogu imati bolji i stabilniji profesionalni život.

Katarina

Prije svega želim reći kako je ovo bilo potpuno novo iskustvo za mene. Svidio mi se trening, atmosfera rada u timu je bila odlična. Upoznala sam različite ljude, stekla novo iskustvo te što je najbitnije ostvarila nova prijateljstva.

Gabriela

Bio je to moj prvi erasmus+ projekt kojeg ću zasigurno pamtiti zbog predivnih ljudi, prelijepog mjesta, ali i vrlo zanimljivih treninga i predavanja koje je vodila super pozitivna Goga. Mnogo znanja i vrlo dragih uspomena sakupljenih u tom malom gradiću ostat će dio mene zauvijek. Kad bih mogla opet bih ponovila. 🙂