Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B održala je božićnu priredbu 20. prosinca 2021. godine. Aktivnost je održana u mjesnom Društvenom domu u Bodovaljcima, a financijski nas je podržala Hrvatska banka za obnovu i razovoj (HBOR).

Priredbu su pripremili najmlađe volonterke i volonteri Udruge, njih ukupno 11 različitih dobnih skupina, pod vodstvom volonterke Kristine Strinavić, a tijekom predstave uprizorili su dvije recitacije i otpjevali nekoliko božićnih pjesama.

Ovaj je događaj okupio sve učenike PŠ Bodovaljci (njih 16), njihove roditelje, bake i djedove, te svu ostalu djecu od 0 do 7 godina ( 22 djece).

Božićnu priredbu otvorila je predsjednica Udruge, Nikolina Jureković, koja se zahvalila našim najmlađim volonterkama i volonterima koji su zajedno s Kristinom pripremili program priredbe, te svim roditeljima i članovima obitelji koji su se odazvali na ovaj događaj. Nakon priredbe, posjetio nas je poseban gost – Djed Božićnjak, koji je zajedno sa zaposlenicama Udruge uručio prigodne poklone svoj djeci. Kako je Udruga Studio B usmjerena promicanju jednakosti, naročito rodne ravnopravnosti, svi su pokloni bili rodno neutralni. Pri kupnji darova obratili smo pozornost na njihovu dob, tako da su darovi bili podijeljeni u nekoliko skupina.

Nakon priredbe i darivanja održano je druženje svih okupljenih uz osvježenje.

Ovim putem želimo zahvaliti Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) koja je svojom donacijom pružila podršku uljepšavanju božićnih blagdana našoj djeci! Nadamo se da ćemo i u narednim godinama biti u mogućnosti organizirati ovaj event.