Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Trenutno je raspisano nekoliko natječaja za stipendije na koje mogu aplicirati učenice i učenici srednjih škola s područja općine Vrbje.

Prvi raspisani natječaj je natječaj Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2023./2024.
Natječaj je otvoren do 30. rujna 2023. godine.
Više informacija i potrebna dokumentacija je vidljiva na poveznici: https://pozeska-biskupija.hr/2023/08/10/otvoren-natjecaj-za-dodjelu-stipendija/

Drugi raspisani natječaj je natječaj Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije za stipendije učenicama i učenicima koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja na području Požeško-slavonske županije.
Stipendija se dodjeljuje učenicama i učenicima koji pohađaju PRVI razred srednje škole u sljedećim zanimanjima: agrotehničar, agroturistički tehničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije – IG, mesar – IG, pekar – IG, poljoprivredni gospodarstvenik IG, pomoćni cvjećar – TES, pomoćni pekar – TES i prehrambeni tehničar.
Mjesečni iznos stipendije iznosi 70,00 eura, a dodjeljuje se u obliku 10 mjesečnih anuiteta.
Stipendije se podnose do 19. rujna poštom, osobno ili e-mailom.
Više informacija na poveznici: https://www.pszupanija.hr/dokumenti/category/363-stipendije-ucenici-poljoprivredno-prehrambenih-zanimanja-2023-2024.html?fbclid=IwAR09tDlEXgSc-ledq5U43TmBV0iahGcqXku1ttzvuguNdiZttP9pTSkLZxE

Treći raspisani natječaj je natječaj Zaklade „Hrvatska za djecu“.
Zaklada dodjeljuje 100 stipendija, a iznos pojedinačne stipendije iznosi 1.000,00 eura.
Učenice i učenici moraju svladavati školsko gradivo bez ponavljanja godine; prosjek ocjena veći od 3,00; prosječni mjesečni prihod po članu kućanstva ostvaren od 1.1. do 30.6. ne smije prelaziti 353,15 eura te učenik_ica ne smije primati drugu stipendiju.
Prijava se podnose putem sustava zaključno do 7. listopada do 23:59:59.
Više informacija: https://www.zhzd.hr/hr/otvoreni-natjecaj-stipendije-ucenici/50?fbclid=IwAR3CYIA8LxAJfl9Bko4wVS9B5saJ083WPCjOOAT0h3MXmzet4eRB7gKuh6Q

Posljednja raspisana stipendija je Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koja je 11. rujna 2023. raspisala Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom srednjoškolskog obrazovanja.
Iznos stipendije je 50 eura mjesečno, a odobrava se korisnicima_icama u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja 2024. godine.

Natječajem su određene 4 kategorije potpora:

– Kategorija A1 – potpora za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Mjesečni prihod u prethodnoj godini po članu kućanstva ne smiju prelaziti iznos od 441,44 eura, a prosjek ocjena za prethodni razred mora biti najmanje 3,75.

– Kategorija B1 – potpora na temelju izvrsnosti. Prosjek ocjena prethodnog razreda mora biti najmanje 4,50, te mjesečni prihod u prethodnoj godini po članu kućanstva ne smiju prelaziti iznos od 441,44 eura.

– Kategorija C1 – potpora za učenike_ice slabijeg socioekonomskog statusa. Prosjek ocjena prethodnog razreda mora biti najmanje 3,25, te mjesečni prihod u prethodnoj godini po članu kućanstva ne smiju prelaziti iznos od 264,86 eura.

– Kategorija D – potpora za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Mjesečni prihod u prethodnoj godini po članu kućanstva ne smiju prelaziti iznos od 441,44 eura te učenici_ice moraju posjedovati Rješenje o primjerenom programu obrazovanju.

Uvjeti za sve kategorije su da su korisnici_ice redoviti učenici_ice srednje škole, ne ponavljaju razred te ne ostvaruju stipendiju koja se financira iz javnih izvora.
Prijave na Natječaj se podnose poštom zaključno s 2. listopadom 2023. godine.
Više informacija na poveznici: https://zaklada-branitelja.hr/?p=1090

Za pomoć pri podnošenju zahtjeva za stipendije, ispis potrebne dokumentacije ili pomoć pri odabiru stipendije, slobodno nam se obratite svakim radnim danom od 8 do 16 sati osobno u Društvenom centru Bodovaljci (prizemlje škole) ili na broj telefona 035/410-820.