Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, pružaju uslugu pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika već 18 mjeseci.
S obzirom kako je riječ o već uspješno provedenih tri četvrtine projektnih aktivnosti, i sa željom da proslavimo nadolazeće blagdane, u petak smo, 18. prosinca, nakon kraja radnog vremena održali kratko druženje korisnica projekta i koordinatorice, ujedno i predsjednice udruge, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Bila je to prilika za osvrt na ovu, po mnogočemu posebnu godinu, s nezapamćenim izazovima s kojima smo se svi morali suočiti uslijed prilagođavanja „novom normalnom“ u kojem smo se naučili živjeti. Sretni smo što smo kroz pridržavanje svih epidemioloških mjera i prilagodbu provedbe aktivnosti onda kad je to bilo potrebno, sačuvali život i zdravlje svih naših krajnjih korisnika_ica, koji su jedna od najrizičnijih skupina u ovoj pandemiji. Projektni je tim uspješno odgovorio na sve izazove koji su se našli pred nama, i pametnim, te prije svega, empatičnim upravljanjem projektom, osigurao njegovu nesmetanu provedbu tijekom cijele godine. U tome su nam svesrdnu pomoć i razumijevanje pružile i nadležne institucije, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Predsjednica udruge iskoristila je priliku te najavila povećanje plaća od 1. siječnja za zaposlene žene, sukladno odluci Vlade o podizanju minimalne plaće, te isplatu simbolične božićnice, što je zaposlene žene naročito razveselilo. Sve zaposlenice projekta istaknule su kako im je u ovih 18 mjeseci značajno podignuta kvaliteta života, poraslo samopouzdanje i vjera u sebe, te kako su sretne što svojim radom pružaju opipljiv doprinos zajednici u kojoj žive, što je posebice došlo do izražaja u ovoj godini, kad su tijekom lockdowna bile jedini kontakt svojim korisnicima_icama i osiguravale da im ništa ne nedostaje. Također, ova nas je godina naučila kako je provedba ovakve vrste projekata kojima se osigurava pružanje socijalnih usluga, a koji počivaju na načelima solidarnosti i brige za najpotrebitije, izrazito korisna, a u nekim sredinama kao što je naša ruralna, i neophodna.

Na kraju, sve zaposlenice naše Udruge žele vam svima sretan Božić i veselu i uspješnu 2021. godinu, s nadom da sve teškoće ostavimo iza sebe i veselo kročimo u bolju budućnost!

Podsjetimo, ovaj projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.