Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B”, u partnerstvu s Općinom Davor, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška od 22. veljače 2019. godine provodi projekt “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”, UP.02.1.1.05.0291.

Nakon nešto više od mjesec dana provedbe aktivnosti u smanjenom obimu zbog epidemije virusa COVID-19, 4. svibnja smo održali sastanak s našim korisnicama na kojem smo utvrdili pravila za povratak redovnoj provedbi aktivnosti. Dogovoreno je da ćemo pri proširivanju opsega pružanja usluga poduzeti sve potrebne mjere zaštite; tako da naše zaposlenice koriste zaštitnu opremu (maske i rukavice) i dezinficijense; a od krajnjih korisnika_ica je zatražena suglasnost za obavljanje usluge; kako bismo na taj način zaštitili i naše korisnike_ice i naše gerontodomaćice. Idući dan, 5. svibnja, gerontodomaćice su započele s pružanjem usluge pomoći u kući u punom obimu.

Također, ovaj mjesec smo osigurali nabavu higijenskih potrepština u većem obimu kako bismo omogućile zaposlenim ženama lakše obavljanje usluge, a krajnjim korisnicama sve što im je potrebno. S današnjim danom, 20. svibnja, koordinatorica i zaposlene korisnice započele su podjelu paketa krajnjim korisnicima.

Projektni tim nastavlja vrlo ažurno pratiti situaciju na terenu i pripremljen je plan prilagodbe aktivnosti ukoliko se epidemiološka situacija na našem području pogorša, što se, nadamo se, neće dogoditi. U svakodnevnoj komunikaciji s krajnjim korisnicima utvrđujemo njihove potrebe i trudimo se pružiti im najkvalitetniju uslugu.

Podsjetimo, ovaj projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.806,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Provedba projekta traje od veljače 2019. godine do kolovoza 2021. godine.