Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena.
Proteklih dana zaposlenice projekta #ZaposlenaŽenaZaAktivnuZajednicu su zajedno s koordinatoricom vrijedno radile na dijeljenju paketa higijenskih i kućnih potrepština svim našim krajnjim korisnicima i korisnicama Bila je to prilika i za porazgovarati s našim korisnicima_icama o dosadašnjoj provedbi projekta obzirom da nam je ostalo tek tri mjeseca provedbe usluge pomoći u kući. Svi sudionici_ce su iskazali želju da se provedba nastavi jer su im njihove gerontodomaciće postale kao članovi obitelji.


Podjelom paketa prije uskrsnih blagdana željeli smo im iste na neki način uljepšati, te im omogućiti uštedu u njihovim skromnim kućnim budžetima koju će moći iskoristiti za obogaćivanje svog blagdanskog stola i darivanje svojih najmilijih.
Krajnjim korisnicama to puno znači jer im podrška zaposlenih žena omogućuje ostanak u njihovom domu što predstavlja veći stupanj zaštite njihovog zdravlja usred epidemije.
Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s

Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.