Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od početka ove godine provodi projekt pod nazivom „Digitalna transformacija inkluzivnog Youth Work-a“, u partnerstvu s organizacijama Youth Power iz Austrije, Njemačke i Švedske. Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, u sklopu Ključne akcije 2 Suradnička partnerstva, unutar Erasmus+ programa. Isti će trajati do 31.12.2024. godine.

Nakon što smo krajem siječnja održali Kick-off sastanak projektnih partnera u Berlinu te aktivnost pod nazivom „EduLab – finalizacija konačnih nacrta lokalnih strategija za digitalnu transformaciju inkluzivnog rada s mladima” u Beču, održan je transnacionalni sastanak s partnerima iz Youth Power Austria Youth Power Germany e.V. i Ung Kraft – Youth Power u Društvenom centru Bodovaljci. Na sastanku smo usavršili dizajn lokalnih Strategija za digitalnu transformaciju rada s mladima, te evaluirali proces izrade i podijelili iskustva. Svi su partneri istaknuli kako je ovaj proces ojačao naše kapacitete, te kako smo i sami razvili značajna znanja i vještine u području digitalizacije rada, koja s velikom entuzijazmom dijelimo s našim partnerskim i suradničkim organizacijama i ustanovama.

Nakon toga započeli smo s izradom plana provedbe radnog paketa 3 Razvoj 5 višejezičnih neformalnih programa treninga za radnike s mladima u tradicionalnom i digitalnom obliku.  kako bismo ojačali organizacijske kapacitete uključenih i suradničkih organizacija za lokalno i međunarodno djelovanje, te povećali kvalitetu rada s mladima na europskoj razini. Izuzetno se veselimo procesu izrade 5 novih visokokvalitetnih inkluzivnih programa osposobljavanja za rad s mladima kroz koji ćemo i sami zasigurno poboljšati svoje vještine, unaprijediti kreativnost i podijeliti stručna iskustva.

Našem se sastanku također pridružio načelnik Općina Vrbje Igor Jurišić koji je pozdravio međunarodne partnere, te podijelio s njima iskustvo pokretanja i provedbe zajedničkog dugoročnog projekta Društvenog centra Bodovaljci, stvorenog kroz javno-civilno partnerstvo između Općine i naše udruge. Obzirom na jedinstven oblik rada, kako u našoj sredini, tako i za naš partnerski konzorcij, partnerske su organizacije iz ovog primjera dobre prakse stekli informacije i znanja koja će i njima koristiti u budućem radu. #stay tuned