Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Kako bi se osigurala održivost projekta, te ispunili zacrtani ciljevi natječaja, i u konačnici omogućilo našim korisnicama ostanak na tržištu rada i nakon završetka projektnih aktivnosti, četiri su korisnice projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ tijekom svibnja pohađale edukaciju za gerontodomaćice.

Edukacija je provedena u POU AMC Nova Gradiška, gdje su stručni predavači i predavačice upoznali korisnice sa svim potrebnim informacijima vezanima uz obavljanje tog posla. Žene su stekle znanja i vještine koje će koristiti u obavljanju njihovog posla. Nakon provedenih predavanja, korisnice u lipnju čeka pohađanje stručne prakse i polaganje završnog ispita.

Podsjetimo, „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ je projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava, odobren kroz otvoreni trajni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Područje provedbe projekta su Općina Vrbje i Općina Davor, odnosno naselja Bodovaljci i Orubica, koje se prema indeksu razvijenosti svrstavaju je najnerazvijenija područja Republike Hrvatske.