Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ jučer je, 24. travnja, održala uvodnu konferenciju projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“, UP.02.1.1.05.0291. Konferencija je održana u Restoranu „Dukat“ u Novoj Gradiški. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija, predstavnici suradničkih organizacija civilnog društva i medijskih kuća, te korisnice kojima su predstavljene sve pojedinosti i prednosti ovoga projekta.
Predstavili su ih Paolo Pelesk, voditelj promocije projekta; Nikolina Jureković, predsjednica Udruge Studio B; Josip Brozović kao vanjski upravitelj projekta, te Ivica Marjanović, ispred Općine Davor.

„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“, UP.02.1.1.05.0291, je projekt odobren kroz natječaj Zaželi – program zapošljavanja žena. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.
Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Područje provedbe projekta su Općina Vrbje i Općina Davor, odnosno naselja Bodovaljci i Orubica, koje se prema indeksu razvijenosti svrstavaju je najnerazvijenija područja Republike Hrvatske. Trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, dok će korisnice pružati uslugu 24 mjeseca.

Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za minimalno 20 starih i nemoćnih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju za gerontodomaćice, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.
Sve informacije o tijeku provedbe projekta mogu se pratiti i na mrežnoj stranici projekta

Ovim projektom obuhvaćamo jednu od naših primarnih ciljnih skupina – žene u ruralnom području, te im omogućujemo stjecanje novih znanja, vještina i radnog iskustva, sve kako bi doprinijeli povećanju kvalitete njihova života i cjelokupnom razvoju lokalne zajednice! Također doprinosimo smanjenju nezaposlenosti među najmarginaliziranijim skupinama na tržištu rada i prevenciji institucionalizacije naših starijih sugrađana. Vjerujemo kako će ovaj projekt imati pozitivan utjecaj na zajednice u kojima se provodi, te kako ćemo svojim primjerom potaknuti i druge institucije na našem području na aktivnije uključivanje u provedbu EU projekata.