Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od 6. srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

Cilj projekta je identificirati 15 mladih osoba na području Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška, Vrbje, Staro Petrovo Selo i okolne općine) koje pripadaju skupini NEET osoba, te ih obrazovati i ojačati za aktivno sudjelovanje.

U listopadu smo održali neformalnu edukaciju pod nazivom Razvoj društvenih kompetencija. Nakon što su se sudionici_ice upoznali koristeći Vennove dijagrame edukatorica je sudionicima_ima pojasnila osnove komunikacije, osvijestila da je dobra komunikacija pretpostavka dobrih međuljudskih odnosa te im je naglasila da je vještina komunikacije pretpostavka i nužna sastavnica vještine medijacije.

Potom je edukatorica objasnila sudionicima_ama koje su komunikacijske vještine, a nakon teorijskog dijela neverbalne komunikacije, sudionici_ice su u manjim grupama osmislili i održali dvominutni skeč koristeći samo neverbalnu komunikaciju. Sudionici su putem skeča razvili vještine timskog rada i komunikacijske vještine, te stekli bolje razumijevanje i prepoznavanje neverbalne komunikacije.

Iz provedene evaluacije, edukacije je ocijenjena visokom ocjenom 4.91 od 5. Čistom peticom su ocijenjeni elementi organizacija edukacije, prostor, metode rada na edukaciji, vremenski raspored edukacije, angažman edukatora te kvaliteta komunikacije između sudionika i edukatora. Sudionici_ice ističu da su stekli znanja o važnosti i stilovima komunikacije.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.