Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od srpnja 2021. godine provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“. Cilj projekta je identificirati 15 mladih osoba na području Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška, Vrbje, Staro Petrovo Selo i okolne općine) koje pripadaju skupini NEET osoba, te ih obrazovati i ojačati za aktivno sudjelovanje. Projekt će trajati do srpnja 2023. godine.

U travnju je održana neformalna edukacija „Organizacijske vještine“. Ciljevi edukacije su bili: primijeniti i razumjeti važnost dobre organizacije u privatnom i poslovnom životu; razviti i poboljšati organizacijske vještine; primijeniti kvalitetno upravljanje vremenom te razviti organizacijske vještine. Korisnici_ice su, nakon uvoda i upoznavanja s temom edukacije, stekli znanja o organizacijskim vještinama kroz prezentacije i praktični rad. Također, korisnici_ice su stekli znanja o upravljanju vremenom te mjesečnom organizacijom vremenom. Nakon edukacije, korisnici_ice su stekli iskustvo u organizacijskom procesu, naučili važnost međusobne organizacije, upoznali načela organizacijskih vještina, spoznali da svatko može imati različit stil organiziranja za različite situacije. Isto tako, korisnici_ice su naučili razlikovati i prepoznati dobru i lošu organizaciji, prepoznavati prednosti kvalitetne organizacije i kako ju koristiti.

Ocjena edukacije je 5 od 5, a čistom peticom su ocijenjeni organizacija prostora, prostor, kvaliteta sadržaja, metode rada, vremenski raspored edukacije, angažman edukatora i kvaliteta komunikacije između sudionika i edukatora. Kao najvažnije informacije koje su upamtili na edukaciji sudionici su izdvojili načine, pravila i primjere dobre organizacije te ističu da su im se svidjeli primjeri koje mogu povezati sa svojim životom, kako rasporediti svoje vrijeme i dr. Vježbe organizacije rođendana te popunjavanja tjednog, mjesečnog i godišnjeg plana organizacije osobnog; zamišljenog i/ili stvarnog života omogućile su im uvid u stečena znanja i vještine. Koristit će ih u svakodnevnom životu te pri uključivanju na tržištu rada.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“..