Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Zaposlenik naše Udruge Štefan prošlog je tjedna sudjelovao na Erasmus+ treningu pod nazivom “Creative Box” u gradu Vršcu u Srbiji. Nositelj projekta je Organizacija kreativnog okupljanja – OKO, a partnerski konzorcij, osim naše Udruge, činili su organizacije iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Njemačke i Turske. Cilj treninga je korištenje kreativnih vještina u radu s mladima s manje mogućnosti te njihovo mapiranje u našim lokalnim zajednicama kroz team building, kreativne vježbe, drama tehnike i pričanje priča.

Dani su bile ispunjeni sa kreativnošću kroz glumu zamrznutih slika i scena, stvaranje i prezentacija inkluzivnih priča u digitalnom obliku, dizajniranja društvenih igara te istraživanje koncepata, dinamika, mehanizama i vrsti igara. Također smo imali razne perfomanse u smislu kreiranja kratkih kazališno- dramskih činova kroz dijaloge i monologe povezane sa temama koje se odnose na mlade s manje mogućnosti. Implementacija naučenih kreativnih tehnika sa treninga će se održati u narednim tjednima.