Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Od početka srpnja 2021. godine Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ provodi projekt „Savladaj prepreke: Osnaži se i ostvari na tržištu rada“ koji je odobren na pozivu „Pronađi me – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“.

Sredinom prosinca je održana neformalna edukacija “Pisanje životopisa i molbe za posao“. Ciljevi edukacije su bili razumjeti važnost dobro napisanog životopisa i molbe kod apliciranja za posao; osvijestiti i prepoznati znanja i vještine koje polaznici posjeduju; razviti i poboljšati pismenu (poslovnu) komunikaciju te razviti i poboljšati prezentacijske vještine.

Na edukaciji sudionici_ice su dobili informacije o životopisu, stilovima pisanja, prezentiranju životopisa na društvenim mrežama te web stranice na kojima se nalaze oglasi za posao. Također, sudionici_ice su dobili informacije o molbi za posao te koja su najčešća pitanja na intervju za posao. Sudionici_ice su uz pomoć edukatorice izradili svoje životopise i molbe za posao.

Edukacija je ocijenjena izvrsno – 5 od 5!  Svi elementi su dobili čistu peticu, a sudionici_ice izdvajaju stečeno znanje pisanja životopisa i molbe za posao, važnost Europass životopisa, a posebno izdvajaju praktični dio edukacije.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.760.640,00 kuna sa stopostotnim financiranjem. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, Općinom Vrbje, Općinom Staro Petrovo Selo, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“.