Udruga Studio B

Udruga Studio B je u lipnju započela s provedbom još jednog projekta pod nazivom „Mladi u srcu“ koji je odobren na Javnom natječaju za financiranje programa/projekata udruga iz zdravstva, socijalne skrbi i brige za hrvatske branitelje s područja Brodsko-posavske županije za 2021. godinu. Projekt će trajati do 31. prosinca 2021. godine.

Krajem lipnja započeli smo s provedbom aktivnosti. Prva aktivnost bila je otvaranje “Kluba 50+” u kojemu će osobe starije životne dobi dobiti priliku za organizirano provođenje slobodnog vremena čime će se osigurati njihovo aktivno starenje. Aktivnost će obuhvaćati kreativne radionice (upcycling, decoupage, pletenje, vezenje, izrada cvjetnih aranžmana itd.), kartaške igre, društvene igre, filmske večeri itd., sukladno potrebama korisnika_ica. Aktivnost je održana 28. lipnja 2021., a nastavit će se održavati tri puta tjedno tijekom cijele provedbe projekta.

Ova aktivnost će dovesti do povećanja samopouzdanja korisnika, te povećanja njihove kvalitete života. Istodobno će kroz druženje i socijalizaciju smanjiti negativan utjecaj pandemije COVID-a, te će se doprinijeti prevenciji njihove institucionalizacije.

Ovim putem pozivamo sve osobe starije životne dobi da prate našu web stranicu i Facebook stranicu udruge  i uključe se u aktivnosti projekta kao sudionici i volonteri!