SvakiPojedinacČiniRazliku

Kako se uspješno zaposliti?

Kako se uspješno zaposliti?

Pronalaženje natječaja za posao može biti izazovno, ali postoje neki koraci koje možete poduzeti kako biste olakšali ovaj proces. U ovom članku ću vam dati nekoliko savjeta za pronalaženje natječaja za posao.

Postoje različiti načini koji vam mogu pomoći u pronalasku natječaja za posao, a u nastavku su navedene neke od najčešćih i najučinkovitijih metoda:

  1. Pretraživanje interneta: Na internetu se može pronaći mnoštvo web stranica koje objavljuju natječaje za posao. Stranice vam omogućuju pretraživanje oglasa za posao koji odgovaraju vašim vještinama i kvalifikacijama. Najpoznatije web stranice na kojima možete pronaći natječaje za posao su:
  •  MojPosao – Jedna od najpopularnijih web stranica za traženje posla u Hrvatskoj. Ovdje možete pronaći širok raspon oglasa za posao u raznim sektorima.

https://www.moj-posao.net/

  • Posao.hr – Još jedna popularna platforma za traženje poslova u Hrvatskoj. Osim oglasa za posao, pružaju i druge korisne informacije koje mogu biti od velike pomoći u traženju posla.

https://www.posao.hr/

  • CISOK – Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. U CISOK-u je moguće dobiti savjete vezane uz traženje i stvaranje profesionalnih prilika te uz unapređenje tehnika traženja posla.

https://cisok.hr/

  • LinkedIn – Globalna profesionalna mreža koja također nudi mogućnost pretraživanja i prijave na natječaje za posao. Ovdje možete pronaći oglase za posao u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

https://www.linkedin.com/

  • HZZ – Hrvatski zavod za zapošljavanje – Službena web stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ovdje možete pronaći informacije o otvorenim natječajima za posao, subvencijama i drugim programima podrške.

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/zaposljavanje

https://burzarada.hzz.hr/

Navedene web stranice su samo neki od poznatijih izvora za natječaje za posao u Hrvatskoj. Također, preporučljivo je pratiti relevantne medijske portale i društvene mreže jer se natječaji često objavljuju i putem tih kanala. Važno je razmotriti više opcija i pronaći one koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i ciljevima karijere.

 

  1. Povezivanje s agencijama za zapošljavanje: Agencije za zapošljavanje često imaju uvid u trenutne natječaje za posao u različitim industrijama i mogu vam pomoći pronaći posao koji odgovara vašim kvalifikacijama i željama. Važno je napomenuti da prilikom suradnje s agencijama za zapošljavanje, trebate biti oprezni i provjeriti njihovu reputaciju i uvjete suradnje.
  •  ADECCO- Međunarodna agencija za zapošljavanje koja posluje u Hrvatskoj. Pružaju usluge zapošljavanja, regrutiranja i selekcije, privremenog zapošljavanja te različite usluge.

https://www.adecco.hr/

  • Manpower – Još jedna međunarodna agencija za zapošljavanje koja ima prisutnost u Hrvatskoj. Nude usluge regrutiranja, selekcije, privremenog zapošljavanja, obuke te savjetovanje o karijeri.

https://manpower.hr/

  • Selectio – Hrvatska agencija za zapošljavanje koja specijalizirana za selekciju i procjenu kandidata za različite industrije i sektore.

selectio.hr

3. Umrežavajte se: Iskoristite svoje veze i mrežu kontakata kako biste saznali o potencijalnim poslovima. Obratite se bivšim kolegama, profesorima ili mentorima i pitajte ih jesu li čuli za bilo kakve otvorene pozicije. Također, koristite društvene mreže poput LinkedIn-a kako biste se povezali s ljudima u svojoj industriji.

4. Posjetite web stranice tvrtki: Posjetite web stranice tvrtki koje vas zanimaju i provjerite ima li otvorenih radnih mjesta. Ako postoji mogućnost, napišite im motivacijsko pismo i pošaljite svoj životopis kako biste izrazili svoj interes za rad s njima.

 

Ako tražite posao u drugim zemljama, preporučujemo vam da pretražite internet i pronađete slične tvrtke u vašem području.

5. I za kraj razgovorom s poznanicima: Često se otvorene pozicije ne objavljuju na javnim mjestima, već se o njima saznaje kroz poznanstva i preporuke. Porazgovarajte s prijateljima, rodbinom, bivšim kolegama i drugima koji bi mogli znati za otvorene pozicije.

Znamo da pronalaženje posla može biti izazovan proces, a dobar životopis i dojmljiva molba ključni su za privlačenje pažnje poslodavaca. Stoga želimo biti tu za vas i olakšati vam taj proces. U sklopu projekta “RU:TOPIA – zajednica po mjeri mladih II” aktivnosti “Informativke” u Društvenom centru Bodovaljci smo vam na raspolaganju svakog ponedjeljka od 14:30 do 16:00 kako bismo vam pružili pomoć i podršku u izradi vaših životopisa i molbi.