Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od početka ove godine provodi projekt pod nazivom „Digitalna transformacija inkluzivnog Youth Work-a“, u partnerstvu s organizacijama Youth Power iz Austrije, Njemačke i Švedske. Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, u sklopu Ključne akcije 2 Suradnička partnerstva, unutar Erasmus+ programa. Isti će trajati do 31.12.2024. godine. Ukupna vrijednost projekta je 250.000,00 €.

U sklopu ovog projekta provedena je aktivnost pod nazivom „EduLab – finalizacija konačnih nacrta lokalnih strategija za digitalnu transformaciju inkluzivnog rada s mladima”. Na produktivnoj petodnevnoj aktivnosti održanoj u Beču od 14. do 18. lipnja 2023. okupili su se youth workeri_ice te istraživači_ice i analitičari_ice iz svih partnerskih organizacija, njih ukupno 12.  Ovaj je događaj imao je za cilj finalizirati nacrte sveobuhvatnih lokalnih strategija. Partneri su podijelili svoja iskustva u izradi, ideje i ciljeve, usmjerene na budućnost za osnaživanje organizacija koje rade s mladima u svrhu digitalne transformacije njihovog rada.

Sudionice_ici iz naše udruge započeli su aktivnost predstavljanjem ciljeva i očekivanih rezultata aktivnosti EduLab.  Sesije su započele s predstavljanjem perspektiva razvoja strategije digitalne transformacije za rad s mladima od strane svih partnerskih organizacija, odnosno njihovih istraživača_ica.

Idući dan smo započeli komparativnom analizom strategija koje je razvila svaka partnerska zemlja. Ova je sesija potaknula rasprave i razmjenu praksi. Nakon pauze, održan je sastanak radne skupine za povratne informacije, usredotočen na potrebe utvrđene istraživanjem. Svi partneri aktivno su pridonijeli oblikovanju strategija na temelju svojih iskustava, informacija prikupljenih u procesu analize stanja i utvrđivanja potreba putem provedenih istraživanja, te stručnosti.

U nastavku aktivnosti posvetili smo se planiranju sljedećih koraka u razvoju strategija, s naglaskom na vizualno oblikovanje i standardizaciju dokumenta, te sljedećim koracima u provedbi projekta. Partneri su se uključili u konstruktivne rasprave o tome kako doraditi i implementirati strategiju, osiguravajući njezinu praktičnost i učinkovitost. Prezentacije, sesije pitanja i odgovora i suradničke rasprave pružile su platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja.

Osim toga, sudjelovanje na ovoj aktivnosti predstavljalo je i izvrsnu priliku za izgradnju i jačanje naših partnerskih odnosa te za razmjenu iskustava i znanja među projektnim partnerima.

Nadalje, naša organizacija će u kolovozu ugostiti partnere na idućem sastanku u Hrvatskoj. Taj radni sastanak ćemo iskoristiti i kao priliku da učinkovito i konstruktivno raspravimo o dosadašnjem napretku, kao i o provedbi radnog paketa 3.  Projekt je financiran od strane Europske Unije.

#Staytuned