Udruga Studio B

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

studio b logo

Naša Udruga od početka ove godine provodi projekt „RU:TOPIA – zajednica po mjeri mladih II“. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Vrbje, a sufinancira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade. Ciljna skupina su mladi s područja općine Vrbje, a opći cilj projekta je osiguravanje uvjeta koji će omogućiti mladima s područja općine Vrbje ispunjavanje njihovih punih potencijala i podizanje njihove kvalitete života.

U sklopu projekta se, između ostalog, provode aktivnosti:

– „Aj’ na kavu u centar“ – besplatno psihološko savjetovanje koje se održava jednom mjesečno u prostoru Društvenog centra Bodovaljci, te u ostalim naseljima općine Vrbje. Na taj način svi mladi, neovisno o geografskim preprekama, mogu dobiti stručnu pomoć i podršku te savjete kako riješiti probleme s kojima se suočavaju i priliku za razgovor o osjetljivim temama. Savjetovalište je otvoreno za sve mlade s područja općine od 15 do 30 godina, a korištenje usluga savjetovanje je u potpunosti anonimno te se ne navode imena korisnica i korisnika usluge. Savjetovanje provode dvije stručnjakinje, Ljiljana Lukačević, mr. specijalist kliničke psihologije, prof., te Manuela Strinavić, mag. psych. Termini i lokacija održavanja aktivnosti svaki se mjesec objavljuju na Facebook stranici projekta.

Informativka – aktivnost informiranja i savjetovanja mladih. U sklopu aktivnosti mladima pružamo informiranje o mogućnostima obrazovanja, stručnog usavršavanja, zapošljavanja, relevantnim javnim politikama i institucijama za mlade te savjetovanje vezano uz karijerno usmjeravanje, ostvarivanje radnih prava, upoznavanje s pravima iz mirovinskog i zdravstvenog sustava itd. Na navedenoj aktivnosti zaposlenice i zaposlenici Udruge pružaju pomoć u pisanju životopisa i molbe za posao. Aktivnost se provodi ponedjeljkom od 14:30 do 16:00 sati u prostorima Udruge (Društveni centar Bodovaljci, Bodovaljci 103 – prizemlje škole) te korištenjem alata za virtualnu komunikaciju (e-mail, video pozivi i slično). Ova aktivnost je besplatna za sve sudionice i sudionike. Svi upiti se mogu dobiti putem web podstranice.

Za sve dodatne informacije i upite slobodno se obratite putem web stranicu udrugeFacebook stranicu udruge te Facebook stranicu projekta ili na broj telefona 035/410-820.

Uključi se u ove projektne aktivnosti i budi osnažen_a i informiran_a!